Cyklovýlet Angern an der March

Dnes poobede vybrali sme sa na cyklovýlet. A keďže sme bez detí, trochu viac sme šliapli do pedálov. Najprv sme išli len tak rekreačne, že do „Rakúska“ – prešli sme cez Devínsku Ves, okolo Schlosshofu a potom až do Marchegu. Tam sme chvíľu rozmýšľali, či sa reku vrátime späť, alebo ideme ďalej. Nakoniec sme sa navzájom hecli, veď kedy najbližšie budeme mať príležitosť ísť sa bicyklovať bez detí?

CykloTrasaAngern

Naša finálna trasa: Záhorská Bystrica – Devínska Nová Ves – Schlosshof – Marchegg – Zwerndorf – Angern an der March – kompa na druhú stranu Moravy – Záhorská Ves – Vysoká pri Morave – Stupava – Mariánka – Záhorská Bystrica.

Celková dĺžka  podľa Googla cca 60km. I keď Adriana tvrdí, že podľa jej cyklopríručky to má byť 80km a podľa toho ako nás boleli nohy a zadky aspoň 100. 🙂

Pár poznámok:

  • Trasa je síce trochu dlhšia, avšak vôbec nie náročná – žiadne stúpania, všetko pekne po rovinke.
  • Na rakúskej strane málo áut – aj keď sme šli zväčša po asfaltke, iba občas nás niečo obehlo, občas sme narazili na nejaký traktor abo kombajn.
  • Kompa na druhú stranu nemusí vždy premávať, tak si to radšej čeknite na webe. My sme sa vybrali nablink, keby dačo, vrátime sa po tej istej ceste aj späť.
  • Z Vysokej na Morave sme sa vydali do Stupavy po ceste pre autá. Je to síce kratšia cesta, avšak dosť frekventovaná. Nabudúce by som radšej volil trasu po hrázdi až na Devínske jazero a odtiaľ potom do Stupavy.

Záver: Fajn výletík a som hrdý na svoju drahú, že to všetko odbicyklovala. Cestou späť sme sa zastavili v Stupave v Haki kebap niečo zjesť, lebo so sebou sme nič nemali a už sme boli fakt riadne hladní. Vysadnúť potom na bicykel a dokrútiť to domov vyžadovalo poriadnu dávku premáhania, lebo znovu sadnúť na otlačený zadok…

Žatva
Na poliach žatva v plnom prúde, samé kombjany aj keď je nedeľa. Budúci týždeň hlásia horšie počasie, preto chcú všetko čím skôr spratať.
Schlosshof
Pohľad na nádvorie zámku Schlosshof spoza brány. Dnu sme neboli, avšak sem nás doviedla keška, ktorú sme aj našli.
Marcheg
Dedina Marcheg je známa bocianmi okolo. Aj my sme ich zopár videli.
Kompa
Kompa na druhú stranu Moravy. Lacná veru nie je – osoba za 1€, bicykel zadarmo.
NaKompe
A ešte naše cyklo selfie priamo z kompy.
Bociany
Bociany na stĺpy pri Záhorskej Vsi. Fotka je síce rozmazaná, avšak lepšiu nemám, tak bociany aspoň takto.
VysokaNaMorave
Kostol vo Vysokej na Morave je známy najmä tým, že ho nie je možné odfotiť vo formáte 16:9, takže ako jediná fotka z tejto série je v pomere 4:3. 🙂

Jedna odpoveď na „Cyklovýlet Angern an der March“

  1. Spätné upozornenie: Haki Kebap Stupava | Kvako.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *