Kedy sú trhy v Jabłonke a iné

Trhy v Jablonke sa konajú každú stredu, v Nowom Targu vo štvrtok a sobotu. Trh začína ráno cca 7:00 a končí medzi 12:00 – 14:00. Všetko záleží od počasia a množstva návštevníkov. Ak je zlé počasie a málo ľudí, trhovníci sa začnú baliť už o 11-tej a potom lavínovito odchádzajú. Pozor, v deň cirkevného sviatku trh nebýva, respektíve je strašne málo trhovníkov. Parkovať je možné na lúkach hneď vedľa trhu, parkovné 1-2€ / na celý deň, podľa toho ako blízko k samotným stánkom stojíte.

Na trhoch nájdete všetko možné – od oblečenia a topánok, cez kočíky, domáce potreby, nábytok, umelé kvety a poľnohospodárske náradie, až po ovocie, zeleninu, cukrovinky a domáce potravinové výrobky. Kupovať bežné oblečenie sa však neoplatí. Tričko za 5€ kúpite aj na Slovensku v lacných čínskych obchodoch. Rovnako aj potraviny či tovar do domácnosti nakúpite lacnejšie v hociktorom hypermarkete. Možno okrem „špecialít“ ako môžu byť povedzme orechy, brusnice a pod predávané vo veľkých baleniach.

Čo sa oplatí kupovať sú veci, ktoré vyrábajú priamo Poliaci. Najmä obleky, kostýmy a kožené topánky. Tieto predávajú zväčša priamo ich výrobcovia, respektíve predajcovia napojení priamo na výrobcov. Oblek kompletka (sako + vesta + nohavice) stojí cca 55€, pritom nie je problém kombinovať rôzne veľkosti saka a nohavíc a prispôsobiť tak oblek na postavu. Niektorí trhovníci majú dokonca v aute šijací stroj a dokážu vám urobiť malé úpravy priamo na mieste (skrátiť nohavice a pod.) Oplatí sa tiež kupovať topánky, cena cca 25-30€. Dobrý artiklom sú aj kováčske výrobky, kotlíky, grily, potom aj kočíky. Ostatné veci je potrebné vždy rozumne zvážiť, či danú vec nie je možné zohnať aj doma a lacnejšie.

S nákupným komfortom si tu stále nikto nerobí veľkú hlavu, takže je potrebné byť pripravený na situácie, kedy je skúšobná kabínka tvorená jedným kartónom na zemi a závesom, niekedy ani to nie. Každý špás čosik stojí, ako sa hovorí.

Doplnené 9.8.2016: Nakupovať sa dá priamo za eurá, ale niekedy sú ceny v zlotých lepšie (pýtajte sa na obe sumy a porovnávajte po prepočte cez kruz). A bez obáv zjednávajte, ste predsa na trhu! V Poľsku to síce nefunguje ako na arabskom trhu, kde sa začína na násobku adekvátnej ceny, ale na otázku „A da pan zľavu 2 eura?“ sa väčšinou viete dohodnúť na malom znížení ceny. Pri nákupe okolo 10€ sa dá vytiahnuť zľava 0,5 – 1€, pri nákupe okolo 50€ aj 3-5€. Za opýtanie máte parkovné a grilovanú klobásu zadarmo, to sa už oplatí, nie? 🙂 Tak veľa zdaru.

Niekoľko foto z dnešného dňa

JablonkaTrh1
Keď je dobrý trh, je tu aj mnoho ľudí.
JablonkaTrh2
Želáte si spoločenské šaty, alebo oblek? Všetko máme.
JablonkaTrh3
Domáce potreby, náradie, poľnohospodárske stroje, máme naozaj všetko 🙂
JablonkaTrh4
Napríklad aj pneumatiky na traktor…
JablonkaTrh5
… alebo záhradných trpaslíkov.
JablonkaTrh6
Poľské trhy – miesto, kde aj dnes kúpite najnovšie hity na magnetofónových kazetách.

22 odpovedí na „Kedy sú trhy v Jabłonke a iné“

  1. Spätné upozornenie: Jabłonka trhy | Kvako.sk
    1. Predpokladám, že trh v Targu na Bielu sobotu nie je, ak aj áno – je málo trhovníkov. Poliaci sú veriaci národ a tak cez Veľkú Noc nepracujú…

  2. Prosím vás náhodou neviete ci budú trhy v Jablonke aj teraz v stredu? U bas je sviatok Cyrila a Metoda ale v poľsku nie. Dakujem

  3. Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či cez štátny sviatok sú trhy alebo nie. Cez cirkevný je mi jasné, že nie, ale k štátnemu sviatku som sa nikde nedočítal

  4. Dobrý deň,prosím Vás o informáciu či bude trh v Novom Targu dňa:11.11.2017,keď máte
    sviatok? Ďakujem za odpoveď.Fáziková.

  5. Chcem sa opýtať či sú v novom targu zajtra trhy ako zvyčajne v sobotu ? Zajtra myslím 11.10. 2017

  6. Kedy najbližšie môžem navštíviť trh kedy nieje sviatok dá sa mi hocikedy kedy mam vyraziť dnes ? zajtra ? napozajtra ? ďakujem

    1. Trhy v Jablonke sa konajú IBA v stredu. V sobotu sú v Targu. Väčšinou sú to tí istí trhovníci (predavači), čiže sú vždy iba na jednom mieste.

  7. Dobry den,
    Su trhy v Novom Targu a v Jablonke medzi Vianocnymi sviatkami a v prvy tyzden v novom roku?
    Dakujem.

  8. Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či sa ešte stále predávajú v Jablonke traktorové pneumatiky, resp. či niekto nemá kontakt na poľských predajcov pneumatík.

    Ďakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *