GC2HND8 – Rethymnon walk (nenájdená)

Nezvyknem písať o keškách, ktoré som nenašiel, ale táto mala na mňa zásadný vplyv, preto ju sem uverejním: Už nikdy nebudem hľadať multi-cache v cudzom meste. Je to síce fajn, nechať sa viesť mestom a jeho zaujímavými zákutiami, ale vždy ma poriadne naserie, keď potom z nejakého dôvodu nenájdem finálku. Či už zle vyrátam súradnice, alebo ju len jednoducho na mieste nedokážem dohľadať.

Ako napríklad táto v Rethymne. Chodili sme po meste asi 2 hodiny jak marovatí, našli sme všetky zastavenia, vyrátali súradnice, no finálku nenašli. Keď som si teraz pozeral iné logy, podľa fotiek viem, že sme boli asi 10 metrov vedľa – stačilo prejsť za danú budovu. Rovnako sme sa už raz ojebabrali v Šibeníku, kde sme tiež našli všetky zastavenia, no finálku nie.

Ako ja nemám nič proti multikeškám, ale na ich hľadanie treba čas a tak ich budem hľadať iba vtedy, keď ma nebude mrzieť, že ich hneď nenájdem a budem sa môcť na dané miesto vrátiť. Lebo napríklad tu v Rethymne mi ušli možno ďalšie 2-3 jednoduché kešky, ktoré som si mohol odloviť.

Druhá vec je, že mám na hľadanie kešiek nahovno telefón! Ten čínsky Oukitel má možno super baterku, ale úplne nepresné GPS. Navyše kompas vôbec nefunguje a je vôbec otázne, či tento telefón nejaký kompas má. Niekde síce píšu, že áno, ale podľa diskusií na nete nefunguje asi nikomu.

1. Turecká fontána

Koľko obdĺžnikov sa nachádza na mramorovej doske nad fontánou? A=8

2. Kyria Ton Aggelon

Koľko písmen v názve ulice je na tabuľke vedľa kostola? B=12

3. Fontána Rimondi

Koľko stĺpov je okolo fontány? C=4

4. Mešita

Koľko kopúl je na mešite? D=3

Poznámka: Otázky boli v angličtine a ani ja a dokonca ani Aďa sme nevedeli, čo je to „dome“. Deti však začali hneď vykrikovať: „To je kupola, to je kupola, veď vieš ten seriál Under the Dome…!“ Tak aspoň na niečo je to ich vysedávanie pri telke dobré. 🙂

5. Porta Guora

Koľko písmen má názov ulice na tabuľke pri bráne? E=8

6. Katedrála Panagia

Koľko stĺpov je pred vchodovými dverami? F=4

7. Socha neznámeho vojaka

Koľko svetielok je okolo sochy? G=4

Fotku akosik nemám, neviem či som to zabudol odfotiť alebo kde sa podela…

Finálka

N35 22.(A+B+D), E24 29.(C+E+F+G) => N35 22.23, E24 29.20


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.