Buzerácia s biologickým odpadom

Od 1. januára 2017 je účinná vyhláška MŽP, ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona o odpadoch. Pre Bratislavčanov z nej vyplývajú novinky v nakladaní s biologicky rozložiteľným odpadom, ktorý vzniká pri údržbe záhrad v individuálnej bytovej výstavbe. Domácnosti (iba majitelia rodinných domov) sú povinné zapojiť sa do systému zberu odpadu zo záhrad zaslaním žiadosti do 31. januára 2017.

Odpad treba riešiť, cez leto máme aj my problém, čo s burinou zo záhrady. Avšak, prečo v roku 2017 niekto chce, aby mu občania posielali PAPIEROVÉ žiadosti? Toto nariadenie sa týka viac ako 20 000 domácností! Žiadosť má 4 strany = len na tento úkon sa spotrebuje 80.000 listov papiera. A to ani nehovorím o buzerácii občanov s vypisovaním žiadostí. To sa fakt v roku 2017 nedá na takéto veci spraviť elektronická služba? Je taký problém vyrobiť napr. formulár na www.slovensko.sk?


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.