Hojdacia sieť La Siesta Caribeňa aqua blue

Marhule sme už obrali, višne opadali samé (lebo ich nikto neje). A tak prišiel ten správny čas na zavesenie hojdacej siete!

Hojdacia sieť La Siesta Caribeňa aqua blue
Hojdacia sieť a podvečerný oddych: Aďa išla kopať burinu a takto som ju nachytal!

My sme kúpili hojdaciu sieť La Siesta Caribeňa aqua blue. Kvalitu zatiaľ hodnotiť neviem, avšak recenzie ju opisovali ako jednu z tých lepších. Inak vyzerá pevná a stabilná. Tento typ siete sa volá „hammock“.

Základný parameter, ktorý musíte pri kúpe hojdacej siete zvážiť je to, či má mať rozperné tyče alebo nie. Rozperné tyče sú také tie pevné palice v blízkosti uchytenia, cez ktoré prechádzajú jednotlivé vlákna. Ako vidíte, tá naša sieť ich nemá.

Hojdacia sieť s rozpernými tyčami je trochu pohodlnejšia na ležanie, pretože drží sieť roztiahnutú a tá vás preto „nezatvára“ ako do vreca. Túto výhodu oceníte aj keď chcete ležať v sieti dvaja a viacerí.

Naopak nevýhodou siete s rozpernými tyčami je to, že má väčšiu tendenciu sa preklopiť. Keďže rozperné palice držia sieť viac napnutú, ťažisko je vyššie a preto si treba dávať väčší pozor na otočku okolo osi.

Hojdacia sieť a správne ležanie: v hojdacej sieti, najmä v tej bez rozperných tyčí, sa správne leží šikmo – viď obrázok hore. Tým dochádza k potrebnému napínaniu siete a vzniká rovná plocha pohodlná na ležanie. Ak by ste si ľahli rovno v smere vlákien, sieť vás zavrie a zadok vám klesne dole do jamy. Samozrejme, všetko záleží aj od napnutia siete. Treba jednoducho vyskúšať, čo je komu pohodlné…

Jedna odpoveď na „Hojdacia sieť La Siesta Caribeňa aqua blue“

  1. Spätné upozornenie: Gendzo v sieti | Kvako.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *