Chata pri Zelenom plese

Dnes sme dali turistiku: z Bielej vody na chatu pri Zelenom plese, naspäť okolo Trojrohého a Veľkého bieleho plesa. Trasa celkom nenáročná, miestami až chvíľu nudná. A celkom dosť veľa turistov (v porovnaní zo včerajším výstupom na Zbojnícku chatu určite).

Mierne sme podcenili počasie, lebo ráno sa zdalo, že ako super fajne teplo bude, tak sme na poslednú chvíľu vyhádzali z batoha pršiplášte a mikiny. No chyba, chyba, hory sú zradné. Pršať našťastie nezačalo, aj keď sa chvíľami zdalo, že už-už začne. No tam hore bola dosť kosa 🙁

Selfie-na-Zelenom-plese
A už moje typické „chatové“ selfie – tentokrát selfie s chatou pri Zelenom plese

Celkovo mi dnešný výlet nebol až tak veľmi sympatický. A nielen kvôli tej zime. Parkovisko dole pri ceste za 6€. Parkovali sme preto kúsok ďalej iba tak na kraji cesty (nie však v odstavnom pruhu, ale na mieste, kde bol pri ceste vysypaný štrk). Hore sa valili húfy turistov, dokonca aj cyklistov sme stretli. Široký chodník, taká nuda. No a samotná chata? Predražená jak šlak (a napriek tomu natrieskaná).

Zelene-pleso
Zelené pleso – hory v oblakoch, či hmle či čo to tam bolo. Jednoducho vrcholce sme ani nevideli.

PS: Začíname mať toho chodenia dosť. Asi sme si predsa len mali spraviť v pondelok oddychový deň, nie takto zostra každý deň šlapať! A večer ešte do bazéna? Aspoň, že tam sú tie vodné masážne trysky na boľavé nožičky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *